Végre megjelent a rendes kiadás, így már letölthető a The World to Come c. amerikai film, és a hozzá passzoló felirat. A korábbi verzió felirata értelemszerűen ehhez nem jó, így a film adatlapjáról töltsétek az ehhez passzolót.

Beszéltünk már róla mind a fórumon, mind kommentben, így nagyon nem vesézném, szép film. Nekem kicsit lassú, de mindenképp megnézésre érdemes. A fordítása amúgy gyötrelem volt, ez talán a szövegezésből is átjött, életemben nem találkoztam még ilyen szófordulatokkal, mint ami ebben volt. Nem egyszer álltam fel úgy mellőle, hogy lesz@rom, én ezt nem fordítom le. De szerencsére az idő megszépíti az emlékeket, így már csak a szépre és jóra emlékszem. A pillanatra, amikor kész lett 🙂

Torrent és felirat az adatlapján, a torrent mélben is kérhető, ha valami miatt a linkről nem menne.

5 4 Szavazatok
Article Rating
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
9 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
Összes komment
Judit
2021.03.02. 19:02

Nagyon szépen köszönöm a kitartásodat Cill! Nekem nagyon nagy örömet szereztél! :-)))
És kicsit előre, boldog születésnapot kívánok Katherine Waterstonnak, akivel 1980. március 3. napján lett áldott e világ. :-)))

ildi
2021.03.03. 20:32

Minden elismerésem a fordítónak

Judit
Judit
Reply to  ildi
2021.03.04. 05:55

És hogyan tetszett? :-)) Most hogy ilyen “sokat” vártál rá? :-))

ildi
Reply to  Judit
2021.03.04. 08:30

Nem olyan, mint vártam 🙁 De jó film, nekem nem volt unalmas, viszont néha értelmezhetetlen. Valószínűleg meg kell még néznem. A vége meg nem tetszett!

Dina
Dina
2021.03.04. 20:05

Szerintem a film dramaturgiailag tökéletesen volt felépítve. Minél többször nézem, annál jobban megérint. Zseniális a történet és a szereposztás. Nekem megvolt a katarzis.
Néha nem kell, hogy egy film több legyen, mint maga a történet, attól még ott lehet a varázslat, hiszen sokszor az ami igazán lényeges, ” az a szemnek láthatatlan. ”
Én hálás vagyok az élményért. Szóval KÖSZÖNÖM!

Judit
Reply to  Dina
2021.03.05. 03:09

Teljesen egyetértek veled és nagyon szépen fogalmaztad meg. És rám is igaz, hogy minél többször nézem, annál több finomságot fedezek fel benne, rendezői, színészi zsenialitást, lehelletfinom szépségeket és mindezek alapján egyre többet sírok is rajta. Igen, ez a történet nem csak egy L film, hanem rendkívül nehéz sorsú nők életének bemutatása, akiknek semmi reményük szép életre, de ez a két ember egymásra talál, egymásra ismer, szerelmesek lesznek és minden szürkeség, nyomor, reménytelenség hirtelen megváltozik egy eljövendő szép világgá. Máshogy ennek – amikor nőket erőszakoltak meg, vagy öltek meg a férjeik – nem lehettt vége. Ez nem a tipikus öljük meg… Olvass tovább »

Dina
Dina
Reply to  Judit
2021.03.13. 14:42

🙂 🙂 🙂 Judit, KÖSZÖNÖM 🙂 🙂 🙂 Te is szívemből szóltál. Én is így láttam és így látom a filmet. Számomra megunhatatlan.

Koboldka
Koboldka
2021.03.09. 15:25

Ráadásul magyar a vágó! .-) A Jancsó Miklós fia, Dávid. Akár csak a Pieces of a woman-nél 🙂