Úgy tűnik volt értelme kitenni a keresett filmeket, mert máris megkaptam a rég óta várt, 2019-es Portrait of a Lady on Fire c. francia film elérését. Értelemszerűen nem én fordítottam, de azért szólok. Külső elérés van linkelve hozzá, megáról lehet tölteni. Kicsit elbújt, az oldalon a két reklám között találjátok a “Megnézem” linket. Köszönöm hope78-nak, hogy küldte, link és felirat a film adatlapján.

0 0 Szavazás
Article Rating
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
8 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
Összes komment
Judit
Judit
2019-12-31 06:58

Ez egy igazán, szívfájdítóan, különösen szép film. Az értékelése nálam 10/10. Végre látható és végig követhető, hogy hogyan alakulnak, fejlődnek, erősödnek az érzések. Nem nagyon szoktam érezni és ezért szinte sosem hiteles és így maguk a filmek sem lesznek hatásosak, hogy hogyan, mitől, mikor lett két ember szerelmes egymásba, úgy tűnik, a rendezőknek mintha ez nem lenne fontos. Mindig csak kész történetet kapunk, amivel őszintén, általában semmilyen szinten nem tudok mit kezdeni. Sokszor nem szól számomra semmiről, lelkileg nem érint. Ez más. Finoman vezet végig az érzéseken, még magam is fejlődöm a történés során, átérzem, rácsodálkozom, ámulok a szépségén… Nagyon… Olvass tovább »

Judit
Judit
Reply to  Judit
2020-01-03 05:50

Ezzel a filmmel számomra elkészült életem legszebb filmje. 🙂 A FILM, amire mindig vártam, vágytam. 🙂 Halleluja! 🙂

Rita
Rita
2019-12-31 14:08

Nagyon jó volt! Nők, szerelem, festészet. Kielégültem!:)

Bea
Bea
2019-12-31 20:28

Csak ódákat tudok zengeni róla én is. Nem szoktam ilyen szavakat használni de erről nem jut más szó az eszembe, mint hogy csodálatos. A maga egyszerűségével, hitelességével. Hihetetlenül pontos, kiszámított volt minden, annyira a helyén volt minden utalás. Más filmekhez kritikákat kell olvasnom, hogy megértsem az utalásokat és jeleneteket (művész filmek esetén :)), itt viszont nem akarta túl művészkedni a filmet a rendező és ez nagyon tetszett benne. Intelligens, érzelmes, és gyönyörű volt a film, pont mint az ideális NŐ 🙂

Barnus
Barnus
2020-01-01 05:41

Ma van a film egyik főszereplőjének, Adèle Haenel-nek a szülinapja. Boldog szülinapot Neki! 🙂

Judit
Judit
Reply to  Barnus
2020-01-02 05:14

És olyan gyönyörűűű…! 🙂 Más sem teszek három napja, csak nézem. 🙂 És igen érdekes személyiségnek tűnik. 😀 Azt olvastam, hogy együtt élt a film rendezőjével, Céline Sciammával, nem tudom, mikortól és meddig. És hogy ez a harmadik közös filmjük. A Water Lilies megtalálható Cill gyűjteményében. A másikat nem találtam még, de meglelem, ha van. És mivel én is szeretnék együtt élni vele, ezért most elutazom Párizsba. Adieu! 🙂 (Megjegyzem, a fordítás nagyon rossz, így franciáról angolra, majd onnan magyarra, mert az Adieu, ahogyan Marianne búcsúzik a szolgálólánytól nem Viszontlátásra, mivel örökre elbúcsúzást jelent, Ég veledként kellett volna fordítani. Franciául… Olvass tovább »

Missy
Missy
2020-01-04 16:45

Azonnal elmentem a moziba megnézni még tavaly és annyira lenyűgözött, hogy elmentem másodjára is. Ha elég sokáig adják, lehet a 3. is meglesz. Számomra annyira tökéletes volt a vége, szinte a színésznővel együtt lélegeztem.

Ui, ha valaki moziban nézi, ne vigyen be semmi ropogósat, elrontja vele mások élményét is. Ugyanis a film alatt csak 3x van muzsika plusz egy kis tengermorajlás és sajnos nem nyomja el a ropogtatás/dobozban kotorászás hangjait

Judit
Judit
2020-01-04 18:12

Bocsánat, nem akarok sok lenni és ígérem, többet nem írok már, de kötelességemnek érzem azok felé, akik hozzám hasonlóan vannak teljesen lenyűgözve a film által. Azoknak ajánlanám, hogy nézzék meg moziban a filmet, mert sajnos ebben a feliratban, aminél durván látszódik, hogy nem Cill készítette, iszonyatosan félre vannak fordítva mondatok, olyanok, amelyeknek jelentősége van és nagyon nem mindegy, hogy miről szól a film. Pl. “rádpazaroltam az időt” helyett a lényeg, hogy elpazarolták az időt mindketten, amikor még nem egymásra figyeltek az elején és amikor Marianne még korántsem volt kedves. Vagy Marianne akkor, amikor arról beszél, hogy mire emlékeznek majd, az… Olvass tovább »