Portrait of a Lady on Fire

Poster for the movie ""

Portré a lángoló fiatal lányról

Ne bánd! Emlékezz!

20191 h 59 min
Overview

Héloïse-ról (Adèle Haenel) portrét rendel grófi családja, hogy a festmény segítségével házasítsák ki. A fiatal lány viszont nem akarja elveszíteni a szabadságát, mindent megtesz a kényszerházasság ellen, így a Bretagne-i szigetre érkező festőnő, Marianne (Noémie Merlant) társalkodónőnek adja ki magát, hogy megfigyelhesse a vonásait. A közös séták során Marianne-nak nemcsak arra kell vigyáznia, hogy Héloïse előtt ne derüljön ki az igazi feladata, de egyre nehezebben tud ellenállni a lány vonzerejének is. A Portré a lángoló fiatal lányról Cannes-ban hatalmas sikert aratott. A Time magazin a korabeli tabukon áthágó filmet „gyengéd és összetett szerelmes történet”-nek, az Indiewire pedig egyenesen „festői mestermű”-nek titulálta.

Metadata
Title Portré a lángoló fiatal lányról
Original Title Portrait de la jeune fille en feu
Release Date 18 szeptember 2019
Country  France
Languages Italian, French
Writer Céline Sciamma
Homepage
Director Céline Sciamma
Runtime 1 h 59 min
IMDb Id tt8613070
Tagline Ne bánd! Emlékezz!
Details
Movie Language French
Movie Rating Excellent
Images

Felirat         Trailer         Letöltés (Link)          IMDb

0 0 Szavazás
Article Rating
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
10 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Yume
Yume
2019-12-31 07:45

Zseniális film! Úgy éreztem, hogy belül szétszed. Persze a fájdalmasan jó értelemben..

matiz900
matiz900
2019-12-31 15:23

Szintén nagyon lassúnak gondolom, de nagyszerű film.

ildi
ildi
2020-01-01 18:31

Nem olyan volt, mint amilyet vártam, de jó film. Nekem a francia filmek olyan különösek, van bennük valami megmagyarázhatatlan. Lehet, hogy ez a lassúság vagy a sok hosszú csend, amikor érzelmeket akarnak kifejezni szavak nélkül, amivel nem is lenne gond, de nekem ott hiányzik valami. A vége nekem kicsit sok volt, mármint befejezésnek nagyon jó, de kicsit hosszú.

Luna
Luna
2020-01-03 20:36

Én vagyok béna vagy tényleg égetett – dupla feliratos?!

Luna
Luna
Reply to  cill
2020-01-03 20:44

Túl gyors vagy Cillovics…viszont az e-mailre nem reagáltál vagy 2 hónapja?! 😀

Megéri végigszenvedni igy vagy legyek türelemmel és várjak nem égetett verziósat?…amúgy ki az a nyomi, aki ráéget egy magyar feliratot egy ráégetett angolra? Vagy ne irjak regényt, mint a régi szép időkben? 😀

Krisz
Krisz
2020-01-14 19:41

Én moziban néztem meg, nagyon-nagyon vártam (Adéle miatt is), és kivételesen egyáltalán nem találom túlzónak a sok istenítő kritikát. Számomra (is) az évszázad egyik legjobb filmje! Ha a szerelem összes érzését össze lehet foglalni 2 órában, akkor ez a film képes rá. Szerintem nem baj, ha nem mindenkinek megy át az üzenet, egyszerűen ez nem az a típusú filmalkotás, amit mindenki képes befogadni (és ezt nem lekezelőképpen értem). Nem vagyunk egyformák, a szerelmet is mindenki másképp éli át és meg – ez a filmremek az egyik változatot mutatja be. (Nekem meg például az amerikai típusú romantikus filmek nem jönnek át… Olvass tovább »

Nagy Ráhel
Nagy Ráhel
2020-05-13 08:46

Tegnap volt időm végre megnézni. Én minden percét imádtam . Az ilyen szintű lassúság számomra még bele fér… Még most is a hatása alatt vagyok. Biztos,hogy még egy jó párszor megfogom nézni