Ahogy azt már sokszor említettem, mind TV-ben, mind könyvben nagy fantasy rajongó vagyok, és bizony nem vetem meg a ZS kategóriás alkotásokat is. Nem kell mindig az élet nagy kérdésein gondolkodni, néha pont elég csak gondolatok nélkül lézengni. A mai ajánlóban a Legacies: A sötétség öröksége c. amerikai sorozatot hoztam el Nektek, ami minden tekintetben megtestesíti a fantasyt, és a nívósabb ZS kategória viszonylag tökéletes elegyét. És persze, meleg szál is van benne, csak, hogy kerek egész legyen 🙂

A történet a Salvatore bentlakásos iskolában játszódik, ahol boszorkányok, vámpírok, vérfarkasok, és egyéb természetfeletti lények fiatal generációját oktatják a hagyományos tárgyakon túl mindenféle hasznos okosságra. A fiataloknak nem elég a kamaszok minden nyűgjével megbirkózniuk, de még a sötét erők is folyamatosan ostrom alatt tartják őket.

Ahogy írtam, ZS kategória, ne várjatok világmegváltást, vannak benne hülyeségek, logikai bukfencek, viszont összességében elég izgalmasra sikeredett, várod a következő részt, a karakterek teljesen rendben vannak, szimpatikusak, lehet nekik drukkolni, van bőven titok és hazugság, na meg persze sok szeretet és hűség. A harmadik évad ma indult – innen is jutott eszembe – és ami tök jó, hogy HBO GO tartalom, ott már lehet is nézni. Aki szereti a young adult misztikus sorozatokat, az ne hagyja ki.

0 0 Szavazatok
Article Rating
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
4 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
Összes komment
Mpont
Mpont
2021.01.22. 21:19

Az első évad egész jó volt, a második szerintem már nem sikerült olyan jól. Kissé ellaposodott az egész. Remélem a harmadik évadra kicsit összeszedték magukat a készítők, mert tényleg jól kitalált karakterek vannak benne. Sok izgalmas lehetőséggel. (Mondjuk a főszereplő csaj csicsorgását néha kicsit soknak tartottam, de betudom annak, hogy nem én vagyok a célcsoport 🙂 )

Judit
Reply to  Mpont
2021.01.24. 07:51

A 2. évadban is volt meleg szál? Csak mert én már az első résztől képtelen voltam továbbnézni. 🙂