Nem csak filmben és sorozatban, de könyvben is nagyon szeretem a fantasy világát, mai könyvajánlónk duplán kedvencem, mert nem csak, hogy fantasy sorozatról van szó, de irtó jól meg van benne csinálva a leszbikus szál. Bár még nem teljesen biztos, hogy leszbikus, az a szál 🙂 És persze tök jól meg van írva, nem nehéz, emészthető, könnyed, de érdekes és izgalmas a cselekménye.

Kim Harrison Hollows sorozatában a főhősnőnk, Rachel ​Morgan, boszorkány, egy olyan világban, ahol vámpírok, vérfarkasok, tündérek  és még megannyi lény képviselteti magát. Rachel fejvadász, az Inderland Biztonsági Szolgálat egyik legjobbja, amikor azonban lehetősége van elhagyni a szervezetet, belevág a nagy kalandba, és saját magánnyomozó céget alapít, amit egykori főnökei nem vesznek jó néven. Rachel az üzletben, és magánéletben is társul két régi kollégájával, Ivy, az ősi vámpírcsalád leszármazottja, aki mellékesen jobbára a nőket szereti, és Jenks, a kis pixi személyében. Hárman beköltöznek egy régi templomba, és innen kezdődnek a kalandok.

Jenks személyében minden idők egyik legjobb karakterét sikerült megalkotnia a szerzőnek. Olyasmi, mint Casey, az Atypicalban. Szinte már hihetetlen, hogy valakit ennyire jól össze tudjanak tenni. Mind az ő kapcsolata a lányokkal, mind a lányok kapcsolata egymással sokkal komplexebb, és kidolgozottabb, mint amit az ember egy ilyesféle sorozattól várna. Erős, érzelmes, szókimondó, hűséggel és ragaszkodással teli.

Rachel és Ivy kapcsolata, nagyon szépen és lassan, a szemünk előtt alakul, bár a vibrálás és az ígéretek már a történet legelejétől kezdve benne vannak a levegőben. Nem csak annyi, hogy megtetszenek egymásnak, és összejönnek. Ez ennél sokkal bonyolultabb lesz, és persze sokkal nagyobb élvezet is olvasóként a fázisokat végigélni. Mindeközben megannyi izgalmas kalandba keverednek. Talán a történet nyomozós része nem a legkidolgozottabb, de a teljes kép és a karakterek bőven kárpótolnak ezen hiányosságokért.

Jelenleg az ötödik rész jelenik meg hamarosan, az eddigiek letölthetők például INNEN. De továbbra is az a kérésem minden könyvrajongó felé, hogy ha elektronikusan elolvastok valamit, tetszik és megtehetitek, vegyétek meg hagyományos, nyomtatott formában. Ezzel támogatva a kiadókat, hogy továbbra is végezzék áldásos tevékenységüket 🙂

5 1 Szavazás
Article Rating
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
5 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
Összes komment
Timi
Timi
2020.05.26. 11:50

Köszönöm

Dawn Silver
Dawn Silver
2020.06.05. 07:52

Én is nagyon szeretem ezt a sorozatot! No spoiler, de valóban alakulni fog az a bizonyos szálacska, még ha nem is pontosan úgy, ahogyan az ember gondolná 😀

Sarge
Sarge
2020.06.12. 18:36

Egy kicsit több jel, mozzanat is lehetne, hogy tényleg arra felé haladnak, nem csak mi akarjuk ezt látni. Spoiler nélkül egy kicsit nyugtassatok meg – e téren. Ezen kívül tetszik a sorozat, igaz, még csak a második könyvet olvasom.