Kapcsolódó kép

Mintegy teljesen véletlenül elkészült a 2017-es Disobedience c. film magyar fordítása. Még nem terveztem a feliratozást, de kijött a normális – nem kamerás – verzió, véletlenül elkezdtem, és leragadtam előtte 🙂 Aki még nem tudná, a film alapja Naomi Alderman: A ​rabbi meg a lánya című csodálatos , de elég – számomra – nehéz regénye. Akit érdekel mélyebben ez a világ és az eredeti történet, annak előbb a könyvet javaslom, az e-book oldalon megtalálja.

Összességében jól sikerült a film, a szereplőket nagyon eltalálták, de valljuk be, a film Vs. könyv harcban csak igen ritkán jön ki az előbbi győztesen. Nincs ez másképp most sem. Ám ettől függetlenül ajánlom, nézzétek meg. És kommenteljetek az adatlapján, érdekelne, aki olvasta a könyvet, az mit gondol a filmről.

0 0 Szavazás
Article Rating
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
5 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
Összes komment
Alexa
Alexa
2018-07-08 13:55

Nagyon vártam már ezt a filmet. A két színésznő közötti kémia szamomra nagyon átjött. Imádtam és még el is tudtam volna nézni őket a képernyőn. Egyedül az újbóli találkozásuk az elején lett elkapkodva, vagy fél vállról véve, különösen Rachel McAdams (Esti) részéről, aki amikor meglátta élete szerelmét akit vagy 10 éve nem látott úgy fogadta mint egy szomszédot kb, null érzelemmel.
Mindenesetre a kedvenceim között szerepel most már a Disobedience, köszönöm a fordítást!!!!

ildi
ildi
2018-07-08 16:18

Én is nagyon vártam a filmet. Most hogy megnéztem elég vegyesek az érzelmeim. Jól sikerült a film, az egyértelmű, de…kb egy teljesen más történet láthattunk, mint amiről a könyv szól. Ha nem olvasom el a könyvet, csak a filmet nézem,mint történetet, talán jobban élveztem volna, így sajnos hasonlítgattam a könyvhöz. Nem mintha a könyv jobb lenne, mint a film, sőt! Valóban úgy tűnik, hogy el lett kapkodva az újbóli találkozásuk, a könyvben elég jól le van írva, hogy mi zajlik Estiben e mögött a null érzelem mögött. De ha már ennyire nem ragaszkodtak a könyvhöz, ezt is megoldhatták volna. Én… Olvass tovább »

ildi
ildi
2018-07-08 18:31

Titokban bevallom,nekem csalódás volt a könyv. Mindig vártam,hogy történik valami,aztán vége lett a könyvenk. De nem akarom senki kedvét elvenni a könyv elolvasásától. Nagyon örülök,hogy nem a könyvet másolták le,/tényleg dög unalom lett volna film formájában/ de rájöttem,így utólag, hogy biztos nem kellett volna a könyvet elolvasnom elötte, esetleg utána érdekességképpen. A film végével vannak neked is problémáim, amit most nem írhatok ide, de csak ismételni tudom magam, ha már egyszer ennyire nem ragaszkodtak a könyvhöz, akkor miért így??? és miért nem??? 🙂

Judit
Judit
2018-07-11 09:38

Tyű, most éreztem először, hogy mennyire nem mindegy, milyen tehetségű színészek játszanak el ilyen szerepet! Pedig láttam a Carolt is, aztán Cate Blanchettről mint istennőről csakis elragadtatással lehet beszélni, de mégsem … Ez a film sokkal, de sokkal többet adott számomra. Milyen hatású lehetne mondjuk mindaz a film, amit nagyon szeretek és amit nem ilyen elképesztő színészek játszanak mint ezek ketten, ha ezek tennék? Bele sem merek gondolni… Nagyon vártam a filmet én is. És nagyon köszönöm!