Blog Archives

Battle of the Sexes

Poster for the movie ""

Battle of the Sexes

20172 h 01 min
Overview

Az igazi történetet feldolgozó filmben betekinthetünk a világelső Billie Jean King és az egykori teniszbajnok és csaló Bobby Riggs 1973-as mérkőzésébe és annak körülményeibe. Az 1973-as év legmeghatározóbb teniszmérkőzése Billie Jean King és Bobby Riggs között zajlott. A Battle of the Sexes (Nemek harca) névvel illetett teniszmeccs a legnézettebb televíziós sportközvetítésnek számít, ami annak köszönhető, hogy nem is igazán a két ember harcáról, inkább két elv ütköztetéséről szólt. A szerencsejáték függő ex-bajnok Bobby Riggs hívta ki a világ első számú teniszezőjét, Billie Jean Kinget, aki nem csak a sporteredményeiről, de a feminista törekvéseiről is híres volt. King szerepében a friss Oscar-díjas Emma Stone, Riggs szerepében pedig az Oscar-jelölt Steve Carell látható.

Metadata
Title Battle of the Sexes
Original Title Battle of the Sexes
Release Date 22 szeptember 2017
Languages English
Writer Simon Beaufoy
Director Jonathan Dayton, Valerie Faris
Runtime 2 h 01 min
IMDb Id tt4622512
Tagline
Details
Movie Language Hungarian
Movie Rating Excellent
Images

Szinkronizált         Trailer         Torrent (Link)       IMDb

Olvass tovább!

Professor Marston and the Wonder Women

Poster for the movie ""

Professor Marston and the Wonder Women

Elképzelted valaha...?

20171 h 48 min
Overview

Dr. William Marston, a Harvard Pszichológia Karának professzora találta fel a modern hazugságvizsgálót, amelyet rendőrség is alkalmaz. Dr. Marston ezen felül arról is ismert, hogy ő találta ki a Wonder Woman-t. Marston többszerelműségben élt feleségével, Elizabeth-tel, aki szintén pszichológus és feltaláló volt, valamint Olive Byrne-nel, egykori diákjával. Ez a nem hétköznapi kapcsolat vezetett a hazugságvizsgáló feltalálásához. Feltételezhetően Elizabeth és Olive karakterei szolgáltak Wonder Woman alapjául. Marston végül 1947-ben bőrrákban halt meg, de a két nő a férfi halála után is együtt maradt, és együtt is nevelték fel Marston gyermekeit.

Metadata
Title Professor Marston and the Wonder Women
Original Title Professor Marston and the Wonder Women
Release Date 13 október 2017
Languages English
Writer Angela Robinson
Homepage
Director Angela Robinson
Runtime 1 h 48 min
IMDb Id tt6133130
Tagline Elképzelted valaha...?
Details
Movie Language English
Movie Rating Masterpiece
Images

Felirat         Trailer         Torrent (Link)       IMDb

Olvass tovább!

The Secret Diaries of Miss Anne Lister

Poster for the movie ""

The Secret Diaries of Miss Anne Lister

20101 h 30 min
Overview

A merész és szenvedélyes dráma Anne Lister (1791-1840) yorkshire-i földbirtokos, gyártulajdonos, utazó és naplóíró történetét mutatja be. Leszbikus volt, aki annak ellenére, hogy vonzódását a társasági életben el kellett rejtenie, szeretőjével élt együtt. Anne részletesen beszámolt életéről, szerelmeiről és érzéseiről egy lenyűgöző és kíméletlenül őszinte, 4 millió szavas naplóban. A napló nagy része titkosírással íródott. A nemrég befejezett kódfejtésnek hála, a napló megdöbbentő betekintést enged annak a nőnek az életébe, akit az első modern brit leszbikusnak neveznek.

Metadata
Title The Secret Diaries of Miss Anne Lister
Original Title The Secret Diaries of Miss Anne Lister
Release Date 1 március 2010
Country  United Kingdom
Languages English
Writer Jane English
Director James Kent
Runtime 1 h 30 min
IMDb Id tt1555126
Tagline
Details
Movie Language English
Movie Rating Excellent
Images

Felirat         Trailer         Torrent         IMDb

Olvass tovább!

The Legend of Rita

The Legend of Rita

20001 h 42 min
Overview

A film Rita Vogt történetét meséli el, aki otthagyja vidéki életét, és a városba költözik. A vidám anarchia légkörében, a szerelem és igazságérzetének hatására úgy dönt, hogy beáll a terroristák közé. Amikor azonban rájön, hogy a Vörös Hadsereg Frakció elbukott,, átszökik az NDK-ba, a Föld Alatti Mozgalomba. A Stasi kreál neki egy "legendát" - azaz új nevet és új életrajzot kap - a többi viszont az ő dolga. Kezdetben egyszerű rolilányként él, eleinte magányosan, de hamarosan talál barátokat is. Egyik ifjú kolléganője nagyon szeretne nyugatra menni. Rita minden vágya pedig, hogy otthonra leljen. Egymásba szeretnek. Nem sokkal ezután Ritát felismerik. Egyik napról a másikra el kell tűnnie - és muszáj feladnia barátnőjét. Kap egy újabb "legendát", és új életet kezd egy másik városban. Újból szerelmes lesz. Talán még gyermeket is vár. Aztán hirtelen leomlik a Fal. A Rita legendája egy fiatal nő története - egy történet, mely csak Németországban eshetett meg.

Metadata
Title The Legend of Rita
Original Title Die Stille nach dem Schuss
Release Date 14 szeptember 2000
Country  Germany
Languages German
Writer
Homepage
Runtime 1 h 42 min
IMDb Id tt0234805
Tagline
Details
Movie Language Hungarian
Movie Rating Very good
Images

Szinkronos         Trailer         Torrent         IMDb

Olvass tovább!

The Investigator

The Investigator

19971 h 27 min
Overview

Igaz történet alapján! 1989. Caroline Meagher őrmester 12 év katonai múlttal Észak-Írországban állomásozik, mikor két férfi jelenik meg, és leszbikussággal vádolják. A Királyi Katonai Rendőrségnél a leszbikus életforma bűn, mely hadbírósághoz vezet. A film során Caroline visszaemlékszik a kezdetekre, ő maga is nyomozóként szolgált, az egysége leplezte le a leszbikusokat a seregben. Majd szépen lassan tudatára ébred saját leszbikusságának, és ugyan olyan hazudozás, állandógyanakvás, bizalmatlanság között kell élnie, mint azoknak,akik után eddig nyomozott. Végül feljelentették, és egy 4 napos kihallgatás sorozat vette kezdetét. A film végén maga Caroline Meagher kommentálja az eseményeket.

Metadata
Title The Investigator
Original Title The Investigator
Release Date 1 január 1997
Country
Languages
Writer Barbara Machin
Homepage
Director Chris Oxley
Runtime 1 h 27 min
IMDb Id tt0122548
Tagline
Details
Movie Language English
Movie Rating Very good
Images

Felirat         Trailer         Torrent         IMDb

Olvass tovább!